Lite uppmärksammat genom åren
Kapten har ordet:

Kust/Byanytt 2005.

Tidningen Pohjalainen julen 2012.

Videoklipp från wasalines 75 års jubileum 2023.

"Det var en gång...

-Ja, var ska vi börja?

Vasabåtarna sajten lades ut på internet i september 1999.
Det började som så att jag tyckte att jag kunde lägga ut en av mina hobbys på internet - vasabåtarna! Ingen annan hade ju gjort det tidigare och jag saknade en sajt om båtarna helt enkelt! Det som började med några fjuttiga bilder har nu växt till en storlek om dryga 500 mb!!
I februari 2004 blev den en egen domän, vasabatarna.se!!

Jag har samlat på mej material under tidens gång och jag tänkte att det finns säkert de som har haft samma intresse som jag. Som sagt, jag scannade och lade ut det jag har samlat under åren. Jag hör nog till de "fyra expressarna-perioden"! Polar/Fenno/Wasa och Botnia Express är nog där mitt minne av båtarna började!!

Alla har vi varit små och för min del så var pysslandet med vasabåtarna ett sätt att få tiden att gå. Som de flesta finlandssvenskar kan jag ana att samma intresse för båtar även finns bland de som åkte Silja eller Viking line! Detta är nog egentligen inte så konstigt att vi 60-70 tals barn samlade på saker om de broar som förde oss till Finland! Se bara på auktionssajten Tradera (www.tradera.com) Kan bli dyrt ibland ;-)

Nu har det gått några år sedan sajten lades ut och nu känns det som min sajt är respektabel! Nu har likasinnade vasabåtssamlare delat med sig av sina bilder/berättelser och allt det kan vara, det är ju det Vasabåtarna -Nostalgi handlar om!

"Jag har aldrig varit sjöman, har aldrig jobbat på någon finlandsbåt, utan mitt "verk" bygger på bron mellan verklighet och fantasi! -Krångligt?

-Nej, när man är barn så ser världen ut på ett annat sätt än då man är/blir vuxen och det är där vi stannar i sinnet -vi som kämpade med den ständiga längtan att få "åka till Finland".

-Svårare än så är det inte!
Jag är inte heller någon hemlig person utan surfa till min hemsida på:

www.herrgards.se/
eller varför inte kolla in mitt jobb på:
www.herrgardsmusik.se/

Mvh
Kenneth Herrgård
webmaster   www.vasabatarna.se


Vasabåtarna -nostalgi!